Šokolādes desa

No bērnības atceros, ka katrā Jaungada vakarā uz galda bija gaļas salāti, mēle majonēzē, mandarīni. Protams arī eglīte no meža, kuru es pušķoju, tad saiņojām dāvanas, un tad vakarā gaidītais mirklis – saldās desas gatavošana. Gadi gāja, bet sapnis nekur nepazuda – par to, ka būs kādreiz savs dzīvoklis, virtuve, kurā es varēšu īstenot savus šedevrus. Pateicoties vīram, tagad varu īstenot savus šedevrus un 2015/2016 gadu satiekot, es sagatavoju šokolādes desu, pēc manas mammas receptes. Tikai ir viena nianse, sāku iepirkties jau laicīgi, bet nekur neatradu Laimes marmelādi (dzeltena krāsā), bet izmantoju citas firmas krāsainās marmelādes.

 

Sastāvdaļas:                                                                                                                       TMP_8884s

* 200 g paciņa sviesta
* 100 g kakao pulvera
* 2 paciņas “Selga” klasiska cepumu (180 g paciņa)
* 1 bundžiņa iebiezināta piena
* marmelādes konfektes, labāk “Laima” – man patīkot dzeltenas

Pagatavošana:

  1. Mazos gabaliņos salauž cepumus.
  2. Sīki sagriež marmelādes konfektes.
  3. Gabaliņos sasmalcina sviestu (istabas temperatūras).
  4. Pie sviesta pievieno cepumus, marmelādes konfektes, iebiezināto pienu un kakao un visu kārtīgi samaisa, lai veidojas šokolādes līdzīga masa.
  5. Masu liek celofāna maisiņā, es izmantoju pārtikas plēvi, izveido desu un novieto saldētavā, lai sastingst.

 

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz