Skābeņu zupa

Sastāvdaļas:

* 1 gab. jaunlops ar kaulu

*  1 sīpols

* 2-3 lauru lapas

*  sauja grūbas

*  1 burkāns

* 4-5 kartupeļi

* 1 ola

* 500 g skābenes

* skābs krējums – pasniegšanai

Pagatavošana:

  1. Jaunlopu nomazgā, liek katlā un aplej ar apmēram 3 l ūdens pievieno sāls un lauru lapas. Uz straujas uguns uzvāra, noputo izņem laura lapas.
  2. Sarīvējam nomizotu burkānu un sīpolu, tad uz pannas ielejam eļļu un apcepam tos.
  3. Nomizo kartupeļus un sagriež nelielos gabaliņos.
  4. Pievieno apceptus sīpolus, burkānus un kartupeļus pie gaļas buljona.tmp_0295z
  5. Kad gaļa ir gatava izceļ  un sagriež gabalos un iecēla atpakaļ buljonā.
  6. Buljonu atkal uzvāra un tam pievieno sauju ar grūbām.
  7. Ielec skābenes, zupa atkal uzvāra, ņem nost no uguns.
  8. Sakuļam olu un karstajā zupā ātri ielejam un samaisām.
  9. Ļauj zupai kādas 15 minūtes atpūsties, lai visas garšas sadraudzējas.
  10. Pasniedz ar cieti  skābu krējumu.

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz