Brokoļu zupa ar griķiem

Sastāvdaļas:

  • 3 l dārzeņu buljona
  • 1 ripiņās sagriezts puravs
  • 1 ripiņās sagriezts selerijas kāts
  • 3 gabaliņos sagriezti kartupeļi
  • 125 g griķus
  • 350 g brokoļu
  • 1 ķiplokspiedē izspiesta ķiploka daiviņa
  • vārīta tītara gaļa
  • 1 lauralapa
  • saldais krējums

Pagatavošana:

  1. Nomazgājam brokoļus un sadalām to uz rozetēs un noliekam malā. Resnākos brokoļu kātiņus sagriež gabalos un liek katlā ar puraviem, selerijām,ķiplokiem, kartupeļiem, dārzeņu buljonu (buljonu vāru pati) un lauralapu. Uzvāra, karstumu samazina, uzliek vāku un vāra 15 minūtes.
  2. Pievieno brokoļu rozetes un vēlreiz uzvāra.
  3. Pielikām klāt nomazgātus griķu. Karstumu samazina, uzliek vāku un vāra vēl 3-5 minūtes, līdz kartupeļi un brokoļi ir mīksti.
  4. Noņem no uguns un nedaudz atdzesē. Izņem lauralapu. Zupu ar rokas blenderi sablendē.
  5. Zupu vēlreiz kārtīgi uzsilda.
  6. Zupu pasniedz zupu ar saldo krējumu un vārīto tītaru gaļu.

 

Ēda arī bērns  – 1.5 g.

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz