Dzērveņu ķīselis ar vaniļas mannu

Sastāvdaļas:

  • 100-150 l piens
  • 50-100 g mannas
  • dažas pilieni Dr. Oetker Vaniļas aromata
  • 100-200 g dzērveņu
  • 1 l ūdens
  • 2-3 ēdamk.kartupeļu cietes
  • 1 ēdam. cukura

Pagatavošana:

  1. Katliņā ielej 1 l ūdens un uzvāra.
  2. Saldētās dzērvenes pārlej ar krūzi uzvārīta ūdens un ar rokas blenderi vai ar ar koka stampiņu sasmalcina/samīca. Izkāš caur sietu katliņā.
  3. Pievieno cukuru un pagaršo. Ja nepieciešam, pievieno vēl cukuru. Ķīseli uzvāra.
  4. Kartupeļu cieti izmaisa aukstā ūdenī un strauji ielej ķīselī. Izslēdz plīti. Nevāra.
  5. Katliņā ieleju pienu un  lēnam ieberu mannu un kārtīgi izmaisu, līdz putrai gatava pievienoju vaniļa aromātu.
  6. Pasniedzu putru ar dzērveņu ķīseli.

Bērns arī ēda – 1.4 g.

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz