Kartupeļu biezenis ar spinātiem

Sastāvdaļas:

  • 600 g ceturtdaļas sagrieztu kartupeļu
  • 200 ml  piena
  • 50 g mīksta sviesta
  • 300 g spinātu
  • 1 šķipsniņa  Santa Maria balto piparu
  • nedaudz jūras sāls

Pagatavošana:

  1. Uzvāriet kartupeļus, līdz tie kļūst mīksti. Nokāsiet. Uzkarsējiet pienu un sviestu kopā ar baltajiem pipariem, kad maisījums sāk vārīties, pievienojiet spinātus.
  2. Pārlejiet karstu pienu ar spinātiem par nokāstajiem kartupeļiem.
  3. Sablendējiet vienmērīga masā ar rokas blenderi. Pievienojiet sāli pēc garšas.
  4. Pasniedziet kopā ar tvaicetiem kotletēm, saldo krējuma mērcīti, ka arī var pievienot svaigi kapātus pētersīļus un brūklenes / dzērvenes (svaigas / saldētas).

Ēda arī bērns – 1.5 g.

 

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz