Tītaru zupa

Sastāvdaļas:

  • 1 ēd.k. olīveļļas
  • sīki sakapā -1 zaļā paprika, 1 sarkanā paprika bez sēklām
  •  1 sīki sakapāts sīpols
  •  3-4 sīki sakapātas ķiploka daiviņa
  • 3 izspiestas ķiploku daiviņas krējumam
  • 400 g konservēto tomātus
  • 1 l tītara  buljona
  • kaltēts timiāns
  • 1 neliels sīki sakāptas kabacis
  •  nedaudz jūras sāls, pipari

Pagatavošana:

  1. Katliņā vāru nomazgātu tītaru gaļu – buljons.
  2. Dziļā pannā, es izmantoju katlu sakarsē eļļu, paprikas gabaliņus un sīpolus un uz lēnas uguns sautē 5-10 minūtes.
  3. Pievieno konservētos tomātus un  ķiplokus.
  4. Pievieno buljonu ar tītaru gaļu. Pievieno timiānu, jūras sāli un piparus un uzvāra. Karstumu samazina, uzliek vāku un vāra 25 minūtes, līdz dārzeņi kļūst mīksti.
  5. Pievieno kabaci un vāra vēl 10-15 minūtes, līdz kabacis ir pavisam mīksts.
  6. Zupu salej sasildītās bļodās ar krējumu, ( krējumā var izspiest ķiploku izmaisīt) var bez ķiploka krējumu pasniegt.

Ēdis arī bērns  – 1.5 g.

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz