Rīsu un gaļas bumbiņu zupa

Sastāvdaļas:

  • 400 g liellopu  maltas gaļas
  • 3 gab. mazie burkāni
  • 5 gab. kartupeļu
  • 1,5 ēdamk. tītara garšvielas
  • 1 ēdamk. sviesta
  • 1 gab. ķiploku daiviņu
  • 1 ola
  • kartupeļu garšviela
  • ķiploku pulveris no Absolūts Ēd
  • 1-2 sauja rīsus
  • 4 l ūdens
  • dilles

Pagatavošana: 

  1. Gatavojam gaļas bumbiņas no maltas gaļas: (pie maltas gaļas – pielikt – 1 ēdamk. sviesta, pēc tam pielikt – 1,5 ēdamk. tītara garšvielu un dilles un 1 olu kārtīgi sajaucam un ielikām ledusskapī).
  2. Kartupeļus, burkānus nomizoju, nomazgāju un sagriežu kubiciņos un pieliku pie zupas.
  3. Izņemam no ledusskapja maltu gaļu un izveidojam gaļas bumbiņas diametru aptuveni 1.5-2 cm.
  4. Kad dārzeņi gandrīz mīksts pielikām klāt rīsus, garšvielas.
  5. Zupu pasniedzam ar krējumu.

P. S. daļu no gaļas – tvaiceju multivaramais-katla – tvaicetas kotletes 🙂

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz