Saldo kartupeļu un sviesta pupiņu zupa

Sastāvdaļas:

  • 1 ķiploka galviņa
  • 2 tējk. olīveļļa
  • 1 sakapāts sīpols
  • 300 g gabaliņos sagrieztu saldo kartupeļu
  • 1 l  tītara filejas gaļas buljona
  • 150 g sīki sakapāta pupiņu
  • dažas karotes grieķu jogurta
  • nedaudz jūras sāls
  • sakāpa lociņus rotāšanai

Pagatavošana:

  1. Cepeškrasni sakarsē līdz 190 grādiem. Ķiploka galviņu papleš vaļā un liek mazā cepamveidnē. Cep krāsnī 20 minūtes, līdz ķiploki kļūst mīksti. Izņem, atdzesē, izpiežķiploku mīkstumu. Noliek malā.
  2. Katlā sakarsē eļļu un, nepārtraukti maisot, cep kartupeļus sīpolus 5 minūtes. Pielej buljonu un uzvāra. Uzliek vāku, samazina karstumu un vāra 10 minūtes. Pievieno sviesta pupiņas un ceptos ķiplokus un vāra vēl 10 minūtes, līdz kartupeļi ir mīksti. Noņem no uguns un nedauds atdzesē.
  3. Nedaudz sviesta pupas pataupa, pārējos dārzeņus sablendē, pievieno pataupītas pupas, sāli.
  4. Zupu pilda bļodas, katrā ieliek pa karotei jogurta un pārkaisa ar lociņiem.

Ēda arī bērns – 1.6 g.

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz