Spinātu kuskuss zupa ar gaļu

Sastāvdaļas:

  • 200 g kuskuss
  • 400 ml ūdens
  • 400 ml piena
  • 2 ēdamkarotes krēmsiera
  • 2 saujas spinātu
  • 20 g Džugas siera
  • 300 g teļu galas
  • 1 kabacis
  • timiāns
  • 2 ķiploka daiviņas
  • 200 ml  saldā krējuma

Pagatavosana: (2 pieauguši un 1 bērns-1.6 g. ) 

  1. Sasilda krāsni 180 –  190 grādus
  2. Sagatavo cepamo trauku. Ietauko ar olīveļļu. Pamatnē izklāj plāni sagrieztas, nemizotas kabača ripiņas. Pa virsu liek apcepto teļa mīkstumu (kopā ar timiānu un ķiploku). Pārlej ar glāzi ūdens.
  3. Cepot pievieno šķipsniņu jūras sāls, 2 svaigus timiāna zariņus, 2 izspiesti ķiploka daiviņas un cep 20 minūtes. Pēc 20 minūtēm teļa mīkstumu  pārlej ar saldo krējumu.  Cep vēl 10 minūtes, pēc kurām teļa gaļa  vajadzētu būt gatavam un mīkstam.
  4. Katliņā uzvāra ūdeni. Lēnām ar koka karoti iemaisa kuskuss ūdenī. Svarīgi katliņu turēt uz mazas uguns (vajadzētu būt gatavai 5 – 7 minūtēm). Kuskuss vāra, nepārtraukti to maisot. Tiklīdz beidzas šķidrums, pievieno pienu un turpina vārīt. Pirms noņem no uguns – vari pagaršot, vai gatavs. Kad tas noticis, kuskuss  iemaisa krēmsieru un pievieno sablendētus spinātus. Lai vēl gardāk – pievieno sarīvētu sieru. Visu kārtīgi samaisa. Kuskuss pasniedz ar gabaliņos sagrieztu teļu gaļas mīkstumu.

 

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz