Cepts biezpiens ar tomātiem

Sastāvdaļas:

  • 10 cheri tomāti jeb 4 parastie lieli tomāti
  • 400 g Jaunpils biezpiena
  • olīveļļa
  • liela sauja maizes grauzdiņu, es izmantoju i- eco ar sezama sēklām un jūras sāli, bet īsti nederēja
  • saulespuķu dīgsti vai citi digsti

Pagatavošana:

  1. Jāsagriež cheri tomāti  4 daiviņas, ja parasti, tad 8 daļās liek pannā sakarsētā olīveļļā, cep līdz tomāti sākt šķīst un izdalās sula.
  2. Liek klāt nelielos gabalos sagrieztu biezpienu un arī to kopā ar tomātiem apmaisot cep, līdz biezpiens ir izkarsis un no ārpuses izskatās apkusis, noņem no uguns.
  3. Kārto šķīvjos klāt liekot grauzdiņus (labāk tomēr derēs rudzu sausmaizītes ar saulespuķu sēklām) . Porcijas grezno, katrai virsū liekot veselu kaudzīti dīgstu.

Bērnam – devu bez grauzdiņiem –  1.7 g.

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz