Klasiska tiramisu

  1. Sastāvdaļas:
  • 500 gr mascarpones siera
  • 5 olas
  • 1/2 glāzes pūdercukura
  • 2 ēdamk. konjaka
  • kakao
  • 250 ml stipras kafijas
  • nedaudz sāls
  • 2 iepakojumi biskvīta cepumi – dāmu pirkstiņi

Pagatavošana:

  1. Stipra kafija – 5 tējk. apleju ar 250 ml karstu ūdeni, tad ļauju, lai atdziest, tad tajā iemaisu alkaholu, kam garšo, tad var ieliet nedaudz vairāk par 2 ēdamk. Sagatavo keramikas vai stikla trauku, kurā gatavosiet tiramisu. Es izmantoju keramikas.
  2. Atdalu olas dzeltenumus no baltumiem. Dzeltenumus sakuļu ar pūdercukuru 5-10 minūtēs kuļu, tad pakāpeniski pievienoku mascarpones sieru.
  3. Olas baltumus ar sāli sakuļu stingrās putās un arī rūpīgi iemaisu siera masā.
  4. Dāmu pirkstiņus iemērceju kafijā un lieku citu citam līdzās traukā, kad trauka pamatne ir noklāta ar motrajiem biskvītiem, lieku virsū un vienmērīgi izlīdzinu siera masu.
  5. Ta pa virsu atkal lieku kārtu kafijā samirkušo biskvītu un pārklāju sieru masu. Pārkaisu ar kakao un lieku ledusskapī.

!!! Biskvītu iemērc kafijā tikai uz mirkli, ja paturēsi ilgāk, tas samirks padaudz un gatavais deserts būs par slapju.

Īstu tiramisu nedrīkst griezt ar nazi, to no trauka jāizņem ar karoti!!! Ja tiramisu ir tik stings, ka jāgriež ar nazi, tas vairs nav īsts  tiramisu!

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz