Magoņu kēkss ar glazūru

Sastāvdaļas: 

  • 100 g saldkrējuma sviesta
  • 300-400 gr kviešu miltus
  • 1-2 tējk.cepamā pulvera
  • 1 ēdamk. vaniļas cukura
  • 5 olas
  • 100- 150 g cukura
  • 200 g svaigā siera
  • 1 paciņa=30 g  magoņu sēklu
  • 1-2 gab.=50 ml svaigi spiestas sulas
  • 50-70 ml mamdeļu piena

Citronu glazūrai

  • 300 g pūdercukura
  • 2 ēdamk. svaigi spiestas citronu sulas
  • Zeltains cukura sīrups “DanSukker”
  • magones dekorēšanai

Pagatavošana: ( 50-60 min, atkarīgs no cepeškrāsns)

  1. Cepeškrāsni sakarsē līdz 175 grādiem, ietauko kēksa formu ar sviestu.
  2. Izkausē sviestu. Bļodā samaisa miltus, cepamo pulveri un vaniļas cukuru.
  3. Ar mikseri sakuļ olas ar cukuru, līdz masa kļūst gaisīga. Pievieno miltus, izkausēto sviestu un svaigu sieru. Visu samaisa, līdz izveidojas viendabīga masa.
  4. Pieliek magoņu sēklas, citronu sulu.
  5. Lej formā un liek cepeškrāsnī apakšējā daļā apmēram 50 minūtes. Kēksa gatavību pārbauda ar koka irbulīti -kēkss gatavs, ja kociņš nāk ārā tīrs. Kēksu atdzesē.
  6. Samaisa pūdercukuru, citronu sulu un zeltaino cukura sīrupu.
  7. Maisījumu pārsmērē kēksam, pārkaisa ar magoņu sēkliņām un pasniedz.

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz