Grilēts ķirbis

Sastāvdaļas:

  • 250 g ķirbis
  • 2 ēdk. olīveļļa
  • 1 ēdk. medus
  • 1 ēdk. ābolu etiķa
  • pēc Jūsu izvēles: sāls, drupināti melnie pipari, glāze svaigu  brūkleņu biezeņa vai brūkleņu ievārījuma

Pagatavošana:

  1.  Ķirbi nomizo, izņem sēklas un mīkstumu, un ar visu mizu sagriež 1,5 cm biezas šķēlēs.
  2. Medu nedaudz pasilda ūdens peldē (lai vieglāk smērēt), sajauc ar eļļu un etiķi un ar šo marinādi pārziež ķirbja šķēles. Paturiet 15 minūtes, lai ievelkas.
  3. Lieciet šķēles uz restēm un no katras puses grilē aptuveni 15 minūtes. Tad pēc Jūsu izvēles var pārkaisīt ar sāļi un pipariem. Gards ar brūkleņu biezeni vai ievārījumu.

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz