Sacepums podiņā

Sastāvdaļas: 

  • 4 kartupeļi
  • 2 burkāni
  • 1 zaļā paprika
  • 500 g jaunlopa malta gaļa
  • 1 ola
  • dilles
  • 3 daiviņas izspiesta ķiploka ķiploku spiedē
  • Titaru gaļas garšviela
  • nedaudz jūras sāls
  • 200 ml – 35% saldā krējuma
  • 20-30 g mīksta sviesta
  • rīvēts Holandes siers pēc garšas

Pagatavošana: 2 mala podiņi

  1. Vīrs man no rīta pirms braukšanas uz darbu jau iztīrīja burkānus un kartupeļus.
  2. Es sagriežu dārziņus gabaliņos.
  3. Maltas gaļas vairāk, jo vēl būs frikadeļu zupa. Maltu gaļu ielikt bļodā pievieno olu, sāls, tītara garsvielu, sviestu, labāk nedaudz izkausēt ūdens peldē  un pievieno  smalki sakapātus dilles visu kārtīgi samaisa ieliek ledusskapī uz 1h. Tad izņēmu un izveidoju bumbiņas.
  4. Podiņos ieleju olīveļļu, tad salieku dārziņu, kārtīgi apmaisot pieleju ūdens, saldkrējumu, ķiploku un salieku gaļas bumbiņas.
  5. Cepeškrāsni uzkarsē līdz 200 grādiem liec podiņus, tad pēc 10-20 minūtēm temperatūru samazinā līdz 170 grādiem un gatavo līdz visa gatavs.
  6. Ja ir vēlme var pārkaisīt ar rīvētu sieru.

P. S. Man elektriskā plīts.

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz