Ķirbju maize

Sastāvdaļas:

  • 175 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 100 g medu
  • 1 ola
  • 250 g cepta ķirbis
  • 200 g kviešu milti
  • 1 tk cepamā pulvera
  • 0,5 tk malta kanēļa
  • 0,5 tk muskatrieksta
  • 0,5 tk ingvera pulveris
  • dažas piles vaniļas aromāta
  • olīveļļa
  • 50 g magones

Pagatavošana:

  1. Cepeškrāsni jāsasilda līdz 180 grādiem.
  2. Ķirbji nomizo un jāsagriež daiviņas un jāizcep cepeškrāsnī 180 grādos līdz tās ir mīksts, tad to jāsablendē
  3. Cepešpannā pārklāj ar cepamo papīru un  sasmērēt ar olīveļļu.
  4.  Jāsakuļ sviestu- (kuru iepriekš ūdens peldē jāizkausē) jāsakuļ ar olu, jāpievieno medus (istabas temperatūras). Jāpievieno ķirbju biezeni, miltus, magones, kanēli, muskatriekstu, ingvera pulveri un cepamo pulveri  un visu kārtīgi jāsamaisa līdz viendabīgai masai.
  5. Jāielej miklu formā un jācep 40 minūtes, atkarīgs no Jūsu cepeškrāsns.

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz