Ķirbju kēkss

Sastāvdaļas:

  • 175 g sviesta (istabas temperatūrā)
  • 140 g medu
  • 1 ola
  • 250 g cepta ķirbis
  • 200 g kviešu milti
  • 1 – 3 tējk. cepamā pulvera
  • 50 g magones

Pagatavošana:

  1. Cepeškrāsni jāsasilda līdz 180 grādiem.
  2. Ķirbji nomizo un jāsagriež daiviņas un jāizcep cepeškrāsnī 180 grādos līdz tās ir mīksts, tad to jāsablendē
  3. Cepešpannu vai mana gadījumā silikona formu sasmērēt ar sviestu.
  4.  Jāsakuļ sviestu- (kuru iepriekš ūdens peldē jāizkausē)  jāsākul ar olu, jāpievieno medus (istabas temperatūras). Jāpievieno ķirbju biezeni, miltus, magones un cepamo pulveri  un visu kārtīgi jāsamaisa līdz viendabīgai masai.
  5. Jāielej miklu formā un jācep 40 minūtes, atkarīgs no Jūsu cepeškrāsns.

 

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz