Zupa ar oranžām lēcām

Saatavdalas:

  • 1 gab. sīpols
  • 1 gab. vidējā burkāna
  • 2-3 gab. no selerijas kāta
  • 400-450 g mozoti tomāti savā sulā
  • 250 g oranžās lēcas
  • olīveļļa
  • 200 g teļu mīkstuma
  • 200-300 g teļu ribas
  • 3 daiviņas ķiploka
  • saldais krējums
  • jūras sals pievieno pēc garšas

Pagatavošana:

  1. Burkānu, sīpolus un ķiplokus jānotīra.
  2. Burkānu, selerijas kātu un sīpolu jāsagriež kubiciņos ap 1,5 cm. 
  3. Pannā jāuzsilda liek burkānu, sīpolu un selerijaa kātu, tad olīveļļu un visu sautē aptuveni 1-2 min, tad izspiež ķiploku spiedē ķiploku daiviņas un sautē 1min,tad ieber lēcas, visu kārtīgi samaisa. 
  4. Katliņā ielej 3-4 l ūdens 1h jāvara gaļa, tad pievieno sautējumu no pannaa un vāra līdz gaļa un dārzeņi gatavie. Izņem gaļu un to jāsagriež gabaliņos, kaulus izmet.
  5. Atsevišķa bļodā jāsablendē tomāti un jāpievieno zupai, pievieno sāls.
  6. Pildā bļodiņas un pievieno saldo krējumu un sagrieztu gaļu.

P. S. Zupu gatavoju kopā ar savu dēlu. Zupa viņam ļoti garšoja – 1.8 g. Zupai sāls pievienoju minimāli, katrs sev pievieno cik vēlas.

 

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz