Biešu zupa ar pupiņām

Sastāvdaļas:

  • 1 glāze pupiņu
  • 3-4 l ūdens
  • 3 gab. jaunu kartupeļu
  •  1gab.  burkāns
  • 1 gab. ķiploku daiviņu
  • 1 gab. sīpols
  • 1/2 bietes
  • 1/4 citrona sulas
  • 1/3 kāposta galvas
  • 1 ēdamk. tomātu mērces vai 2 gab. bez mizas tomāti
  • 1 gab.laura lapas
  • nedaudz sāls
  • krējums
  • pēc Jūsu izvēles 1 tējk. ciedru eļļa vai zaļumi
  • 300 g jaunlopa gaļa ar ribu

Pagatavošana:

  1. 1 glāzi ar pupam aplejam ar ūdens un atstājam uz nakti, nākama rīta no izvārām -1 h.
  2. Sagatavojām dārzeņus: Sīpolu nomizojam, burkānus un kartupeļus notīrām.Sīpolu atstājam veselu, bet kartupeļus sagriežam kubiciņos, burkānu un bieti sarīvējam uz rīves, kāpostu arī sagriežam. Ja zupai izmantosiet tomātus, tad tos laicīgi jāattīra no mizas, jānomazgā un sablendē, es izmantošu tomātu mērci bez konservantiem.
  3. Pie sarīvētas bietes pievienojam citronu sulu, lai saglabātu tas krāsu.
  4. Visas sagatavotas sastāvdaļas saliekam miltu-vārāma katlā:vārītas pupas, kartupeļus, sīpolu, burkānus, bietes un pievienojam tomātu mērci (vai tomātus), ka arī pievienojam sāli un laura lapu.
  5. Pievienojam 3-4 l ūdens.
  6. Izvēlamies režīmu -“Zupu” – 1h gatavošanas laiks. Tad izņemam sīpolu.
  7. Pasniedziet ar krējumu, ka arī var pievienot 1 tējk. ciedru eļļas vai zaļumus.

P.S. Gaļu novārām atsevišķi no zupas un kad tā gatava smalki sagriežam un pievienojam pie zupas. Mēs ēdam, tāpat, ka mūsu  bērns -1.9 g. ar krējumu un gaļu. Var vēl ar rudzus maizi šķēlīti “Ķelmēni”, kura nedaudz apsmērēta ar sviestu, vai bez sviesta.

 

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz