Ķirbju krēmzupa ar ķirbju sēklām

Sastāvdaļas: (4-6 porcijas)

  • 1 kg ķirbis
  • 1-4 gab. kartupelis
  • 1-1.2 l ūdens
  • 1 gab.  sīpols
  • 1-2 daiviņas ķiploka
  • 30-50 g sviesta
  • 100 ml salda krējuma
  • 100 g bekona – pēc Jūsu izvēles
  • 1/3 tējk.cukura
  • nedaudz jūras sāls
  • nedaudz maltie pipari
  • 2 ēdamk. ķirbju sēklas

Pagatavošana:

  1. Ķirbji nomazgāt, nosusināt, nomizot, izņemt mīkstumus,sēklas un sagriezt gabaliņos.
  2. Sīpolu nomizot un smalki sagriezt. Ķiploku daiviņas izspiest ķiploku spiedē.
  3. Katlā ielikt sviestu, sīpolu un ķiploku apcept -1 minūti. Pievienot ķirbju, cukuru un sautēt 5-6 minūtes.
  4. Ieliet ūdens 1-1.2 l un uzvārīt. Uguns samazina un un uz lēnas uguns vāra 20 minūtes, līdz dārzeņi ir mīksti.
  5. Zupu ar rokas blenderi sablendē biezeni. Pieliet klāt saldo krējumu, pēc vēlmes sāls, piparus. 2 gab. kartupeļus novāra atsevišķi-sagriež gabaliņos.
  6. Pēc Jūsu vēlmes zupu pasniedz ar bekonu, dekorē ar ķirbju sēklām. Es pasniegšu ar sēklām un ar kartupeļu gabaliņiem.

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz