Ātra ķīniešu tomātu zupa ar olu

Sastāvdaļas:

  • 5 gab. tomāti (мясистые сладкие) “Plūmes”
  • 100 -200 g vista vai tītara gaļa
  • 2 gab. mājas vistas olas
  • saldais krējuma (pēc Jūsu vēlmēm)
  • 1 gab. svaigo ingvera sakni
  • 1-2 saujiņas lociņus
  • 200 g tomāti savā sulā
  • 3 ēdamk. sojas mērces
  • 2 ēdamk. olīveļļas
  • malti melni pipari

Pagatavošana: ( 2 pieaugušajiem un 1 porcija bērnam -1.9 g.)

    1. Vistu nomazgā, sagriež  gabaliņos un izvāra un tad nedaudz apcep uz pannas.
    2. Tomātus nomazgāju un pārleju tiem virsū vārdošu ūdens, lai nonāktu miza no tomātiem. Tad noņemu mizu un sagriezu  tomātus gabaliņos. Tomātus iesāku pirkt labus, “Plūmes”, to tie ir mīksti un gardi.
    3. Ingvera sakni notīru īkšķa lielumā, tad  sagriezu salmiņos. Ingvera daudzumu regulēju cik asu vēlos zupu, jo būs vairāk, tad būs asaka zupa.
    4. Sakult olas, pievienot piparus un 1 ēdamk. sojas mērci.
    5. Dziļa pannā ielej olīveļļu, tad sakultas olas (ar pipariem un sojas mērci) ātri jāmaisa, lai izveidotus olas-omletes  pārslas, tad ingveru, tad vēl nedaudz apcep, tad pievieno sagrieztus tomātus, kad tomāti ” izlaidis” sulu jāpievieno 2 ēdamk. sojas mērces. Tad pievieno tomātus savā sulā un sautē 2 minūtes, ja liekas, ka zupa par biezu, tad varat pievienot verdošo ūdens.
    6. Gatavo zupu ielej bļodiņās un pārber ar lociņiem un pieliek klāt vistu vai bez vistas, ka arī var ieliet saldo krējumu.

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz