Tomātu – paprikas zupa ar lēcām un rīsiem

Sastāvdaļas:

  • 150 g ķirštomātu
  • 300 g rīsu
  • 150 oranžo lēcu
  • 50 g sviesta
  • 1 – 2 selerijas kati
  • 1 sīpols
  • 3 ķiploku daiviņas
  • 50 ml saldā krējuma
  • sāls pēc garšas
  • vārīta gaļa – jaunlops

 Pagatavošana:

  1. Jānovāra gaļa līdz tā mīksta, tad sagriež to gabaliņos.
  2. Sīpolu un selerijas kātus sasmalcina, ķiplokus sakapā,  visu apcep pannā izkausēta sviesta. Pievieno nevārītus rīsus un lēcas  kopā apcep, lidz jūtama rīsu smarža-tas prasīs aptuveni 4-7 minūtes, tikai ir svarīgi ik pa brīdim apmaisit.
  3. Apceptos dārzeņus, rīsus un lēcas pievieno katla saturam, pieliek sāli, pielej saldo krējumu un vāra.
  4. Beigās zupā iemaisa pārgrieztus nomazgātus ķirštomātus, sagrieztu gaļu. Zupu pilda bļodās.

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz