Svaigā kāpostu zupa

Sastāvdaļas:

  • 1 maza kāpostu galva
  • 600 g jaunlopu gaļa ar kaulu
  • 200 g kartupeļus
  • 2 gab. burkāni
  • 2 gab. sīpoli
  • 120 g tomātus
  • olīveļļa
  • krējums
  • sāls – pēc garšas
  • 1 ēdamk. tomātu pastas
  • 2-3 l ūdens

Pagatavošana:

  1. Dārzeņus: kartupeļus, burkānus un sīpolus nomizo, nomazgā un sagriež gabaliņos, bet burkānus sarīvē.
  2. Gaļu nomazgā un liek katlā vārīties kopā ar 1 burkānu un 1 nomizotu sīpolu, kad uzvārās nosmeļ putas. Vārā aptuveni 1 h, tad izņem burkānu un sīpolu, tos izmet.
  3. Pannā uz vidējas uguns sakarsē eļļu. Pievieno sīpolu, burkānus. Laiku pa laikam apmaisot, 5 līdz 7 minūtes cep, kamēr dārzeņi kļūst mīksti, bet tā, lai tie neapdeg tumši, viegli tikai maina krāsu.
  4. Aptuveni pēc 1 h katlā liek sagrieztus gabaliņos kartupeļus, tad apceptus uz pannas burkānu un sīpolu.
  5. Pievieno kāpostus, sāli. Atkal uzvāra, samazina karstumu. Uzliek vāku un 10 minūtes vāra uz lēnas uguns.
  6. Uz pannas pa to laiku apcep ( nomazgātus un sagrieztus gabaliņos) tomātus, pievieno tomātu pastu un nedaudz pasautē, kamēr tomāti izdala suliņu. Tad to pievieno pie zupas.
  7. Uzliek vāku un vāra uz lēnas uguns 5 līdz 10 minūtes vai ilgāk, līdz kāposti un kartupeļi kļūst mīksti.
  8. Gaļu izņem un sagriež mazos gabaliņos. Pildā gatavu zupu bļodās pasniedz ar sagrieztu gaļu un krējumus.

Labu apetīti!

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz