Šurpa zupa

Sastāvdaļas:

 ● 500 g jaunlopa jeb jēra gaļas
 ● 5-6 gab. kartupeļu
 ● 2 gab. sarkanas paprikas
 ● 2 tomāti tomāti
 ● 1 sīpoli
 ● 1 burkāns
 ● 2-3 ķiploka daiviņas
 ● 2-3 ēdamk. tomātu pastas
 ● 125-150 g rīsus
 ● dilles
 ● sāls

Pagatavošana:

  1. Pannā olīveļļā  apcep smalki sagrieztus sīpolus, tad pievieno sagriezto gabaliņos gaļu.
  2. Sagriež papriku strēmelēs, burkānus sarīve, sagriež gabaliņos tomātus un kartupeļus.
  3. Sarīvētus burkānus pievieno pie gaļas , tad rīsus un nedaudz pasautē kopā, tad papriku vēl pasautē un pievieno tomātus, visu sautē līdz tomāti izdala sulu.
  4. Katliņā ielej  3 litrus ūdens, pievieno visu kas bija pannā un uzvāra, tad pievieno kartupeļus un tomātu pastu, sāli.
  5. Turpina vārīt 15 minūtes, pirms pašām gatavošanas beigām, pievieno kiplokspiedē izspiestus ķiplokus un sakapātus dilles.
  6. Pasniedz ar krējumu.

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz