Mājās gatavots kečups

Sastāvdaļas:

  • 2 sīpoli
  • 3-4 ķiploka daiviņas
  • 150 g selerijas saknes
  • 4 ēdam.k. Extra Virgan olīveļļas
  • 1 kanēļa standziņa
  • 1,5 kg tomātus
  • 2 ēdam.k tomātu pastas
  • 150 ml baltvīna etiķa
  • 120 g cukura
  • 1 tējk. sāls
  • 3-4 gab. krustnagliņas

Pagatavošana:

  1. Sīpolus un seleriju sasmalcina, katliņā sakarsētā eļļā stundu sautē mīkstus.
  2. Sasmalcina ķiplokus, liek klāt arī tomātu pastu, īsu brīdi vēl pasautē.
  3. Tad liek klāt (blanšētos-bez mizas) gabaliņos sagrieztus tomātus, sāli un cukuru, kanēļa standziņu (tas der iesiet marlītē, krustnagliņas.
  4. Pielej etiķi, uzvāra un, uzliekot vāku, turpina lēni vārīt vismaz pusstundu vai ilgāk, līdz tomāti ir izšķīduši un šķidrums ir daļēji novārījies.
  5. Noņem no uguns, izņem kanēļa standziņu, krustnagliņas, visu pārējo sablendē biezenī.
  6. Atdziestot kečups nedaudz sabiezēs, bet ja tomēr šķiet par šķidru, to sablendē vēl pavāra līdz vēlamajam biezumam, tad pilda burkās un aizvāko, atdzesētu vēsumā var uzglabāt vismaz 6 mēnešos.

Mans vērtējums par mājās kečupu: Mājās būs garšīgāks un noteikti vērtīgāks par veikalā pirkto. Tas nesatur nevienu E, garša ir tieši tāda, kādu katrs pats vēlas, jo un to daudzumu var regulēt, pievienojot tās vairāk vai mazāk, vai arī nomainot pret citām. Arī saldums, saļums un skābums ir regulējam.
Blanšēti tomāti- novilkt tiem mizu, garšu konsistenci tas uzlabo! Mājās kečupu pildīju burkās 07.10.18. un tas derīgs līdz 07.04.18.

Share This:

Leave a Reply

avatar
400
wpDiscuz